Allt du behöver veta om Extensions ! | Cut in Kitchen ft. Special Me

Cut in Kitchen ft. Special Me

Annons

Allt du behöver veta om Extensions !

Vanliga frågor vi får om Hårförlängning

Jag har länge funderat på hårförlängning. Jag har ganska kort hår och undrar om det är något problem eller om man måste vänta tills håret har blivit lite längre?
Svar: Man kan med denna metod (loops/microring) förlänga även korta hår. För att det skall bli ”osynligt”, bör över håret täcka ”plupparna”. Men det är ju olika från person till person om hur mycket man bryr sig om det blir lite synligt eller inte.

Jag undrar hur det sliter på det “riktiga” håret?
Svar: Det är inget i loops/microringar som skadar det egna håret. (Med rätt skötsel och varsam hantering). Det finns till och med de som tycker att det skyddar det egna håret.

Hur går processen till?
Svar: Man fäster en liten microring som har silikon inuti kring en slinga med ditt egna hår. Man fäster denna lilla ring med en typ av tång.

Ser det verkligen äkta ut?
Svar: En riktigt gjord hårförlängning med denna metoden ser mycket naturlig ut.

Hur länge håller det?
Svar: Det varierar beroende på hårets kvalitet, skötsel och yttre omständigheter.
Man kan inte säga hur länge det sitter, men det bör inte sitta längre än 6 månader. Sköter man det på rätt sätt och sätter nya slingor där det behövs osv. kan man ha det kontinuerligt. Går man inte regelbundet på återbesök och håller efter det, brukar man behöva ta bort det efter ca 3 månader. Man tappar ca 100 hårstrån om dagen. Dessa brukar vanligtvis hamna i hårborsten eller på golvet. När man har en hårförlängning sitter de kvar i ”pluppen” tills man tar bort den. Det är det håret som kan börja trassla sig. Lossar man på de bitar där man tappat mycket av sitt egna hår och sätter dit en ny bit blir det inte så tovigt. Gör man detta regelbundet blir förlängningen inte förstörd och kan hålla mycket längre

Blir hårförlängningen bra på dom som har lite vågigt hår?
Svar: Ja, det blir det. Håret som vi säljer är opreparerat, naturligt hår. Det är precis som vanligt hår, ibland rakt ibland fall och ibland lockigt. Man kan inte veta exakt hur det blir. Vanligtvis kan man klippa fram ett litet självfall och ”krama” fram lite vågighet i håret.

Kan man föna, spraya, locka mm?
Svar: Ja det kan man, men man skall vara försiktig. Ett långt hår mår alltid bäst av att självtorka. Hemligheten med att kunna få ett långt, vackert hår är försiktighet. Yttre påverkan är det som sliter mest på håret. Använd inte värmetänger för nära “plupparna” då dom tar stor skada av detta.

Jag har gjort en förlängning och tycker håret ser slitet ut. Vad skall jag göra?
Svar: Man bör regelbundet göra inpackningar och gärna fläta ihop håret inför natten. Det finns inget som sliter så mycket som när man ligger och sover.
Det finns många olika kvaliteter av hår på marknaden. Det som är viktigt att tänka på är att ett långt äkta hår alltid är lite slitet i sig självt. Ett hårstrå växer i ca 5 år innan det trillar av.

Var kommer håret ifrån?
Svar: (Se även svaret på förra frågan).
Håret är vad man kallar REMY. Asiatiskt.

Kan man bada i badhus?
Svar: Man kan göra det mesta även med löshår, men inte överdriva.
Det kan gå bra, men inget din frisör kan garantera. Simmar man t.ex. varje dag och doppar håret i klor, brukar man bli rekommenderad att sätta några testslingor och se hur det håller. Vid konsultationen är det därför viktigt att man berättar så mycket som möjligt för oss innan du sätter i ditt hår.

Hur mycket kostar det?
Svar: För 100 slingor har vi en kampanj som kommer att pågå ett tag framöver där vi nu tar 2500 ,-

Kan jag använda mina vanliga produkter?
Svar: Nej inte alltid. Man bör undvika alkohol, silikon och balsamprodukter direkt på “plupparna”. Det är också viktigt att man får rent hårbotten ordentligt så sköljt ur schampot noga. En fet hårbotten kan också få plupparna att glida ner.
Använd ett milt men rengörande schampo, och massera endast in balsam i längderna. Allra bäst är ett s.k. “leave in” spray som du sprayar över längderna efter att du schamponerat och handdukstorkat håret.

Hur är det med stark sol?
Svar: Stark sol är inte bra för ditt hå. Inte heller  för dina extensions. Täck gärna håret vid väldigt stark sol.

Kan man ha hårförlängning i håret jämt, eller måste man låta håret vila emellanåt? Hur länge kan man ha hårförlängning utan att ens eget hår tar skada?
Svar: Denna  fråga går tyvärr inte att ge ett bra svar på. Det är så individuellt hur hårsäckarna trivs med “besök”. Tappar du mycket, dvs. mer än normalt av ditt egna hår osv. Man skall alltid byta ut vissa “plupparr” under tiden. Detta för att de ställen där man tappat eget hår (som sitter kvar i biten) inte skall börja trassla sig med “pluppen” bredvid. De flesta hår klarar av att ha en hårförlängning kontinuerligt i många år.

 

Hur många hårslingor behövs för en hel förlängning?
Svar: Det behövs normalt 75 till 150 slingor hår för en hel förlängning. Exakt hur många slingor som behövs beror på vilket slutresultat du vill ha samt längden och tjockleken på ditt egna hår. Detta går vi igenom tillsammans.
En hårförlängning utförd av någon som inte behärskar metoden och tekniken kan resultera i skadat hår.

Hur förbereder jag mig inför extensions ?
Svar:Ditt hår ska vara helt rent och torrt. Använd inga stylingprodukter eller balsam! Detta är mycket viktigt. Rent och torrt hår låter keratinet smälta ihop med ditt eget hår och skapar ett starkt fäste som håller länge. Att applicera extensions på ett otvättat hår med stylingprodukter i förkortar hållbarhetstiden på förlängningen och gör att hårslingor lossnar i förtid.

Hur lång tid tar det?
Svar:Detta beror på hur många slingor som ska sättas i men generellt tar en normal förlängning mellan 1,5 till 2,5 timmar.

Det känns obehagligt när jag ska sova. Är detta normalt?
Svar: Ja, de flesta som precis har satt i extensions känner av ett visst obehag precis i början när hårbottnen fortfarande håller på att anpassa sig till att ha extensions. Obehaget mildras gradvis och försvinner helt inom ett par veckor.  En hårförlängning ska dock aldrig göra ont eller orska extrem klåda. Om du upplever detta ska du genast ta ur din förlängning.

 

Jag har börjat tappa hårslingor. Vad ska jag göra?
Svar:Du kommer med tiden att tappa enstaka hårslingor. Detta är normalt. Vi tappar normalt mellan 50 och 150 hårstrån per dag. En del av dessa hårstrån kommer att ha extensions fästa vid dem så med tiden kommer slingan med extension att trilla bort naturligt. I normala fall, när man inte har extensions, hamnar alla dessa tappade hårstrån i hårborsten eller på badrumsgolvet. När du har extensions sitter dessa hårstrån istället kvar i keratinfästet – men eftersom slingan med extensions har färre hårstrån att fästa vid glider de till slut av och du tappar hårslingan.

real-hair-extension

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats